Vuoden 2023 parhaat palat

05.05.2024

Tammikuussa ilmoitin, että kohta tulee kennelimme vuoden 2023 yhteenveto. Eihän siinä mennyt kuin vajaa neljä kuukautta, että enteriä on kyseisen tekstin kohdalla painettu. Ei voi muuta todeta tähän kohtaan kuin elämä, se on välillä elämistä. Mutta nyt itse asiaan eli kennelimme vuoteen 2023.

Vuosi 2023 oli meille kerrassaan ihana ja ennen kaikkea antoisa. Yritin tähän miettiä top 5- asioita, mutta mieleen tulvi niin paljon kaikkia muistoja viime vuodelta, että asioiden supistaminen vain viiteen on sula mahdottomuus. Mutta yritetään nyt vähän kuitenkin tiivistää ettei tästä vallan romaania tule.

Suurin ja sykähdyttävin asia oli ehdottomasti kennelimme kolmas pentue, joka näki päivänvalon 3.6. Tai no jos tarkkoja ollaan, niin ensimmäinen pentu tupsahti pentulaatikkoon 2.6 puolella juuri ja juuri. Koska kuudesta pennusta viisi sai syntymäpäiväkseen 3.6 niin sillä mentiin. Eli, Tuksu ja Kyösti sai aikaan yhden tyttären ja hänen viisi veljestä. Teemana tällä pentueella oli sadut eli pikkaisen harmitti, kun se ei ollut Lumikki ja seitsemän kääpiötä. 

Pentuaika oli juurikin alkuun niin ihanaa kuin muistimme. Ja samalla tietysti raskasta, hektistä ja väsyttävää. Suurin palkinto kuitenkin jaksaa kantaa niiden huonosti nukuttujen öiden, närästyksen, silmäpussien polvien alle tippumisen ja ainaisen huolen yli. Oli taas niin ihana seurata kuuden kookintaimen kasvua pienistä marsuista omiin kotiin lähteviksi pirajoiksi. Tästä pentueesta jätimme sijoitukseen pentueen ainoan nartun eli Helmin. Ihastuttavasti olemme saaneet tässä vajaan vuoden aikana olla tekemisissä pentujen kanssa. Kiitos tästä kuuluu meidän upeille kasvatin omistajille ja heidän ahkeruudelle olla tekemisissä kasvismammojen kanssa. Pentujen kuulumiset lämmittävät aina mieltä.

Vuoden 2023 osalta täytyy kyllä nostaa myös koiranäyttelyt framille. Koipeliinit kiersivät ahkeraan näyttelyitä, kiitos siitä jälleen kerran ahkerille kasvatin omistajille. Ehdottomasti kennelimme ensimmäinen kunniapalkinto kasvattajaryhmässä Kalajoen KV näyttelyssä vain kahden yhdistelmän ryhmällä sekä Lissun ensimmäinen serti Saarijärven ryhmänäyttelyssä ansaitsee tulla mainituksi. Onnittelut omistajalla vielä tätäkin kautta <3 Puhumattakaan siitä, että Kuru jäi vain yhden junnusertin päähän Suomen juniori muotovalion tittelistä. Niin, ja saihan tämä punanuttumme myös ensimmäisen sertinsä. Mainitaan myös se, että Vuoden näyttelycorgi kategorioissa vuoden pentu, Kuru oli sijalla 5 ja vuoden juniori, Kuru oli sijalla 9. Ilmarillakin kulki viime vuonna näyttelyissä hyvin, sillä kahdeksassa näyttelyssä herra oli viisi kertaa PU1 (1 x ROP ja 4 x VSP). Tämä siivitti Ilmarin vuoden uros tilastossa sijalle 5. Ensimmäisen kerran oli oma kasvatti listoilla ja Ilmari saavutti tähän astisen parhaan sijoituksen.

Toteutin myös kauan haaveilemani asian eli kesälomareissu Norjaan ja koiranäyttely siellä. Tämä yhdistyi mukavasti elokuussa kolmipäiväisen Tromssan näyttelyn yhteydessä. Siispä corgimobiiliin kepo, Jenni sekä kolme kookia. Yksi kooki jäi matkalla Rovaniemelle hoitopaikkaan eli kahden kookin voimin osallistuisimme missikisoihin Norjassa. Reissu oli mitä mahtavin ja Norjaa ei turhaan kehuta hienona matkailumaana. Maisemat, ihmiset, ruoka ja palvelut. Menestystä ei koiranäyttelyistä tullut niin kuin olin salaa mielessäni haaveillut, mutta sekös jätti nälkää tuleville vuosille. Suosittelen suuresti Norjaa lomakohteena ja koiranäyttelyissä käynti siellä ei sekään ole mikään haaste. Niin ja maa on ekinokokkivapaa eli ei tarvitse matoleimoja koiran passiin (mikäli et kulje kumpaankaan suuntaan Ruotsin kautta).

Muita mieleen painuvia muistoja on meidän kennelimme kesäpäivä elokuussa. Ilahduttavasti saimme kasaan Koipeliinejä ja heidän palvelijoitaan. Ensin kävimme rallittelemassa meren rannalla ja sitten seurustelimme grillauksien äärellä kenneltalon pihalla ihanassa kesäsäässä. Eiköhän samanmoinen päivä yritetä saada tällekin kesälle aikaiseksi, pitää vain Minnan kanssa synkronoida kalenterit. Ilmari kävi syyskuussa MH-luonnekuvauksessa ja en voi muuta kuin suositella kyseistä koetta kaikille töppöjalkojen omistajille. Kuvaus antaa sinulle suoraa palautetta koirastasi ja sen hermorakenteesta. Syys-lokakuun taitteessa Koipeliinit spurttasi kiihdytyskisojen merkeissä Virpiniemen vinttikoiraradalla. Olipahan vauhdikas ja ihana tapahtuma. Tällekin meidän kennel antaa ison suosituksen eli menoon mukaan vaan, jahka tapahtuma tänä syksynä järjestetään taas. Loppusyksystä myös Julle, Sakun poika, tuli osaksi kenneliämme. Lyhyessä ajassa tämä piensuurimies on hurmannut kaikki ja toivomme totisesti, että tästä ukkelista kuullaan vielä. Antoisan vuoden 2023 lopussa oli vielä perinteinen corgien joulupoloku Oulun keskustassa, jossa olimme mukana useamman Koipeliinin voimin.

Tällainen oli kennelimme vuosi 2023. Toki se sisälsi paljon yhteisiä päikkäreitä, rauhallisia mehtälenkkejä, kuraisia jälkiä eteisessä, eläinlääkärikäyntejä, selkä vääränä kotiin kannettuja koiranruokia, satoja euroja auton tankkiin, kirsun sotkemia ikkunoita, vahtihaukkua keskellä yötä ja muuta corgimaista meininkiä. Loppuun vielä kuva setämiehestä (Saku) ja Hiltusta. Saku meni tosiaan hoitoon meidän Norjan reissun ajaksi, mutta hoitoaika vähän venähti, kun Hiltu (ehkä myös palvelijansa) löi tassun maahan ilmoittaen, että setämies jää vielä tänne hänelle kaveriksi. Vajaan viikon hoitoreissu venyikin kuukaudeksi. Tämä on sitä parasta antia mitä koiran kasvatus tuo tullessaan. Luottamusta, ystävyyttä ja yhteisiä muistoja.