Talavi tuli Ouluun!

27.11.2020

Ette voi kuvitellakaan sitä onnen määrää mikä pienen koirulin silmistä paistaa kun saimme vihdoin lunta! Musta marraskuu vaihtui hetkessä valkoiseksi ja päivät kirkastuivat. Pitkään saatiinkin tallustella mustassa maassa.  Sitä kuran määrää mikä kantautui sisälle pissalenkkien jälkeen, huoh!

Nappasin kameran mukaani, lastasin koirat autoon ja ajelimme mettään. Tässä ihan lähellä on kivoja reittejä, peltoa ja pieniä puroja sekä mettäpolkuja, jotka nyt olivat lunta valkoisenaan. Kamu sai päällensä pompan. Ikää alkaa olla mittarissa jo 10,5 joten paikkojen pitää pysyä lämpöisenä. Onneksi pakkasta ei ollut kuin parisen astetta. Kovemmalla pakkasella ukkelin tassuja alkaa paleltaa ja niitä pitää lämmittää kouran silmässä vähän väliä. Kummallista kyllä, lämmin pomppa pitää myös isot anturat lämpöisenä. 

Joki oli paikoin jäätynyt. Vain virtakohdissa vesi ryöppysi ja muodosti hienoja jääkuvioita rannan kasvillisuuteen. Huurteiset puut ja metsän hiljaisuus sai mielen rauhoittumaan. Koirat juoksentelivat milloin minkäkin hajun perässä, välillä toisiaan jahdaten. Minä, Kamu, Peppineiti ja VillaPampula hengitimme sitä hetkeä ja uskoisinpa, että olimme sangen onnellisia!

Ensi viikolla alkaa joulukuu. Tiedän mitä koirat toivovat pukilta, tiedättekö te?

Minna-Maria