Pennut ovat täällä

09.05.2022

Kennelissämme on eletty odottavissa tunnelmissa ja vihdoin 2.5 pennut näkivät päivänvalon. 30.4 aamusta Tuksu muuttui levottomaksi ja lämmöt laskivat. Vappu menikin pesää rakentaessa sekä avautumisvaiheen parissa, kun lämmöt lähti nousuun. 2.5 aamulla Tuksu oli selvästi tuskainen ja tiesimme, että tänään pennut tulevat maailmaan. Päivän päälle kuitenkin supistuksen selkeästi heikkenivät ja oltuamme yhteydessä eläinlääkäriin teimme päätöksen lähteä klinikalle. Saavuimme juuri parahaksi paikalle ennen Nivalan eläinklinikka Nivelen sulkiessa ovensa siltä päivää. Tuhannet kiitokset Nivelen henkilökunnalle, kun saimme jäädä synnyttylemään teidän tiloihin ja teidän ammattitaitoon nojaten. Etenkin Sami Savolainen lunasti paikkansa meidän kennelin lempieläinlääkärinä enkä usko Tuksunkaan olevan asiasta eri mieltä.

Tuksun saatua avustettuna synnytyksen käyntiin, syntyivätkin pennut sitten nopeaa tahtia maailmaan: 4,5 tunnissa seitsikko oli onnesta itkevien kasvismammojen paapottavina. Meille syntyi siis 5 narttua ja 2 urosta, värijakauman mennessä 1 trikkipoika sekä 1 punainen poika. Tytöistä yksi on punainen ja loput ovatkin sitten trikkejä. Ensimmäinen yö meni pentuja ihastellessa ja kiitellessä Tuksua siitä kuinka hienon työn tämä teki.

Päivien kuluessa ja pentujen painon kasvaessa olemme onnellisia siitä kuinka hieno emo Tuksu on. Maitoa tulee ja pennut saavat hoivaa sekä lämpöä emältänsä riittämiin. Maitoa tuleekin sitä tahtia, että saamme ollakin antamassa uutteralle mammakoiralle ruokaa vähän väliä. Pentulaatikkoon tarjoiltuna, tietysti. Tässä kohtaa esitämme myös suuren suuren kiitoksen Tuksun omistajalle Sarille, joka uskaltautui vuokraamaan Tuksun meille. Ilman Sarin myönteistä päätöstä, meille olisi tullut toinen pennuton vuosi perään kennelimme alkutaipaleella.

Meille keltanokka-kasvattajina tämä Tuksun tiineys, synnytys ja tällä hetkellä seitsemän elävän pennun äänet pentulaatikossa, oli todella tärkeä virstanpylväs. Meidän kennelimme ensimmäinen pentue ei mennyt todellakaan niin kuin oppikirjoissa, ja tämä jätti meille molemmille suuren "pelon". Tämän kokemuksen myötä olemme taas vahvempia ja viisaampia. Nyt vain innolla seuraamme pentujen kasvua ja niiden alkutaivalta kohti kookinkokoista elämää.