Pellon ryhmänäyttely

26.04.2023

Vuosi 2023 on polkaistu myös koiranäyttelyiden osalta käyntiin. Kajaanin KV-näyttelyssä tammikuussa olikin vuorossa Perinne-pentujen viimeinen pentuluokka. Kehässä olivat Kuru, Senni ja Fiia. Fiia olikin hienosti näyttelyn ROP-pentu. Helmikuussa kävimme Tornion ryhmiksessä Sennin ja Kurun kanssa, paikalla oli myös Hiltu. Pentujen saldo heidän ensimmäisessä junnuluokassa oli EH jokaisella, kersoja kun ovat vielä ulkomuodoltaan. Torniossa esitettiin myös kennelimme ensimmäinen kasvattajaluokka, kun avoimissa nartuissa Lissu sai ERI:n. Minusta aika hieno suoritus huikealla yhdeksän pennun määrällä. Kasvattajaryhmässä olivat siis Kuru, Senni, Hiltu ja Lissu eli molemmat meidän yhdistelmät. Arvostelu oli kannustava ja tästä on hyvä jatkaa tätä touhua eteenpäin senkin osalta. Kuru kävi myös edustamassa kennelissä maaliskuussa Seinäjoen ryhmiksessä sekä huhtikuussa Vaasa KV:ssa. Molemmista näytelmistä kotiintuomisena oli EH ja Vaasassa tuli ihanan arvostelun saattelemana myös ukkelin ensimmäinen sijoitus, EH3.

22.4 oli vuorossa Pellon ryhmis, johon oli Kurun ja Hiltun lisäksi ilmoitettu myös näyttelykonkari Immu. Matkaa oli sen verta paljon niin kello herätti lauantai-aamuna vähän kolmen jälkeen. Neljältä oli auton nokka jo kohti pohjoista. Kotiuduimme kepon kanssa illalla vasta kymmenen maissa eli pitkä oli päivä. Kyllähän sitä välillä miettii, että onko tässä touhussa sit niinku mitään järkeä. Mutta olihan se ihana nähdä Hiltua ja Hiltun omistajia sekä muita tuttuja kehän laidalla. Eikä tuloksissakaan ole mitään moitittavaa sitten alkuunkaan, sillä Immu oli ROP ja Kurukin sai elämänsä ensimmäisen ERI:n. Hiltu sai todella hyvän arvostelun, mutta tulokseksi tuli H. Tuomarina oli Hannele Jokisilta, joka oli minusta todella hyvä, rauhallinen ja pätevä tuomari. Myös arvostelut oli kattavat ja jokaisesta kyllä omansa tunnisti. Ohessa koirien arvostelut:

Immu: Erinoimainen tyyppi. Vankka, maskuliininen kokonaisuus. Vahva uroksen pää, tosin kuono-osa voisi olla vielä täyteläisempi. Hyvä eturinta. Riittävän suorat eturaajat. Sopivat kulmaukset. Erinomainen rungon pituus, syvä runko. Erinomainen karva. Reipas luonne. Liikkuu normaalisti, itsevarmalla asenteella.

Kuru: Sopivan kokoinen. Selvästi maskuliininen kokonaisuus. Vahva uroksen pää. Hyvä ilme. Hieman korostuneet kulmakaaret. Riittävät kulmaukset. Hyvä eturinta ikäisekseen. Sopiva luusto. Syvä rintakehä. Riittävän pitkä runko. Oikeanlaatuinen karva. Seisoo mielellään takakorkeana. Reipas hyvä luonne. Myös liikkeessä ajoittain takakorkea, mutta liikkuu riittävän vetävällä askeleella. Tarvitsee aikaa tasapainottuakseen.

Hiltu: Sopivan kokoinen, erittäin narttumainen kokonaisuus. Tässä kehitysvaiheessa takakorkea. Juniorinartulle päässä sopiva vahvuus. Hyvä ilme. Riittävät kulmaukset. Hyvä luusto ja rungon pituus. Turhan lyhyt rintalasta. Tänään pehmeä peitinkarva, hyvä alusvilla. Reipas luonne. Myös liikkeessä takakorkea ja selän tulisi olla suorempi. Liikkuu hyvin. Tarvitsee aikaa tasapainottuakseen ja vaihtaakseen karvapeitteen.

Kakaroille varmasti näyttelyn parasta antia oli leikkiminen. Kurulla ja Hiltulla homma jatkui tasan tarkkaan siitä mihin se viime kesänä oli jäänyt. Itselle oli puolestaan tärkeä saada Kurulle ERI (EH-kirous selätetty siis) sekä huomata, että Ilmari osaa hommansa edelleen, vaikka olikin talven mittainen tauko tämän herran kanssa kehästä. Kaikkinensa siis hyvä ja onnistunut reissu ja tästä on hyvä jatkaa kohti toukokuun näyttelyitä. Kesäkuulle en ole uskaltanut ilmoittaa yhtäkään koiraa näyttelyyn, sillä toivomme totisesti sen kuun olevan omistettu uusille koiranpennuille. Pysyhän kuulolla niin saat kuulla onko Tuksu tiineenä.