Kesän koiranäyttelyitä

03.08.2021

Tänä kesänä ollaan pitkästä aikaa päästy koiranäyttelyihinkin. Meidän Nuutin ja Lissun pentunäyttelyt meni täysin ohi suun koronan takia, mutta lapsosten debyytti nähtiin sitten kesäkuussa Tuurin Miljoonakoirassa. Täytyy kyllä sanoa, että kasvattiäitejä jännitti se päivä kovin. En muista koska olisin koira remmin toisessa päässä kehän laidalla vuoroani odotellessa jännittänyt niin paljon kuin sinä päivänä. Onneksi Nuutti on fiksu kookinalku ja nakkipalkka sai pojun seuraamaan minua kehässä enemmän kuin hyvin. Vähän hampaiden näyttäminen jännitti, mutta nyt kun sitä on treenattu niin sekin on alkanut sujumaan. Lissukin oli kehässä kuin kotonaan. Ihanan selväjärkisiä ja fiksuja lapsosia meidän duosta on kasvanut <3

Meille koiranäyttelyissä käynti on enemmän elämys kuin kova kisa. Toki ruusukkeet ja oman koiran menestyminen on aina iloinen asia, mutta meille se on ennen kaikkea mukavia juttuhetkiä kehän laidalla samasta rodusta pitävien kanssa, naurua ja koirien kanssa touhuamista. Se on sellainen pieni irtiotto arjesta koirien kanssa ja aina myös pieni reissu. Harvemmin ne näyttelyt on ihan kotikulmilla.

Olemme siis käyneet viidessä eri näyttelyssä nyt kesän aikana: Miljoonakoira, jossa oli Ilmari, Nuutti ja Lissu, Oulu KV, jossa oli Lissu, Oulu Nord, jossa oli Ilmari ja Lissu, Kalajoen ryhmänäyttely, jossa oli Ilmari, Nuutti ja Lissu sekä Kalajoki KV, jossa oli Ilmari, Nuutti ja Lissu matkassa. Seuraavaksi Ilmari käy pyörähtämässä Iisalmi KV:ssa ja loppukuusta ollaan koko trion kanssa Kauhavan ryhmiksessä. Loppuvuodesta ehkä vielä Seinäjoki KV ja Jyväskylän viikonloppu, nämä riippuu pitkälti meidän ydinporukan työvuoroista ja menoista. Ensi kesälle onkin jo huikeita suunnitelmia Ruotsin ja Norjan valloittamisesta :) Joten pysyhän kuulolla.

Oheen kuvapläjäys kaikista näyttelyistä, kuvat on ottanut Minna-Maria.