Iltaretkellä

17.04.2021

Päätimme kepon eli mieheni Villen kanssa pakata Immu autoon ja lähtiä katsastamaan Siiponjokea pitkästä aikaa. Tällä kertaa päätimme mennä 8-tien meren puolelle, yleensä käymme ihastelemassa Siiponjokea Pleunassa (8-tien maan puolella). Kyllä täytyy sanoa, että kannatti tämä maisemanvaihdos. Löydettiin todella upea mutka, jonka joki tekee hiekkauomassaan. 

Immukin nautti reissusta, kun pääsi kiipeilemään hiekkarinteillä ja metsän siimeksestä löytyi vielä luntakin jossa oli niin ihana piehtaroida. Pikkuisen meinasi junioria jänskättää jyrkkä rinne jokeen, mutta rohkeasti käytiin kurkkaamassa reunan yli miltä joki näytti.

Tottakai retkellä kuuluu eväitä syödä niin kipaistiin hakemassa huoltoasemalta kaffia ja donitseja. Niiden kanssa kurvailtiin vielä meren rannalle, Hiekkasärkien Keskuskariin, juomaan iltasumpit. Mikäs siinä auringonpaisteessa oli kahvitella.

Täytyy kyllä olla onnellinen, kun omasta kotipitäjästä löytyy näin upeita ja erilaisia paikkoja. Jos joskus tulette käymään Kalajoella niin käykää muuallakin kuin Hiekkasärkillä. Siiponjokivarsi ja Pleuna sekä Rahjan saaristo on hienoja paikkoja käydä retkeilemässä.

Ilmeisesti reissu oli onnistunut, kun pikkumiäs on vetänyt zetoria siitä saakka.