Huikea päivä Varkaudessa

23.05.2023

Aurinkoinen, lämmin kevätpäivä ja koiranäyttely. Mitä muuta voi koiraimmeinen toivoa? No, koirille hyvää esiintymistä sekä koirien näköiset arvostelut, mukavaa fiilistä ja kehän laidalla tuttuja joiden kanssa porista. Plussana tietty aina toivomuslistalla on se, että koirat menestyisi kehässä. Tätä kaikkea saimme (sekä kesän ensimmäisen auringonpolttamat) Varkauden NORD-näyttelyssä lauantaina 13.5.2023. Tuomarina cardeilla oli ruotsalainen Eva Liljekvist Borg.

Itsellä oli tavoitteena saada Immulle NORD-sert, sillä herralla sellainen on jo Ruotsista. Kaikki muu sen päälle olisi plussaa, salaa mielessäni toivoin, että Kurun ERI-putki jatkuisi. Varuiksi olin kysynyt paikalla olevalta kaverilta, että jos molemmat urhot saisi SA:t, että näyttäisikö hän Kurun paras uros- kehässä. Ida lupautui tähän pestiin ja hitto vie, siitä tuli totta. Mun molemmat poijaat hoiti hommansa niin hyvin, että pu-kehä kutsui molempia. Kyllä siinä oli kyyneleet silmissä, kun sain käteeni Kurun ekan SA-ruusukkeen ja JUN-sertin. Kasvattajan tähtihetkiä nämä.

Kehän alkaessa jouduin varovaisesti kysyä kehäsihteeriltä, että arvostellaanko koirat tänään maassa vaiko pöydällä? Sillä kyselin, kun aamun isompien rotujen jäljiltä kehässä ei ollut arvostelupöytää ollenkaan. Tuomari aloitti kuitenkin Kurun arvioinnin ennen kuin pöytä kehään saatiin. Kuru ei ollut moksiskaan, vaikka tuomari kumartuikin herran puoleen ja kopeloi junioria siinä maassa. Pusuja sateli siihen malliin ja häntä heilui. Ihania tuomareita ollut ja tätä kautta hyviä kokemuksia tulee meidän pikkuäijälle. Immun esiintyminen oli sitä tuttua Ilmaria, itsevarma ja cool äijä, vaikka minulla hakkasi sydän tuhatta sataa. Ei vaikka näyttelyjä minullakin on jo takana kohta viisi vuotta, niin kyllä edelleen kädet tärisee ja jännitys on korkealla.

Jännitys ei kuule lientynyt yhtään, kun paras uros- kehään huudeltiin koirat. Nyt oli oltava paras, jos halusi saada Ilmarille sen minun himoitsemani NORD-sertin. Onneksi Ida on pro handler niin tiesin, että Kuru-mies olisi parhaissa mahdollisissa käsissä. Ja niinhän siinä kävi, että Ilmari oli PU1 tuoden itselleen NORD-sertin ja meidän pikku-ukkeli Kuru oli elämänsä ensimmäisessä PU-kehässä kolmas. Kun Ilmari ja toiseksi tullut veteraani molemmat ovat valioita, sai Kuru kotiin tuomisena myös elämänsä ensimmäisen SERT:n. Ja taas oli nuha mun silmillä... ROP-kehissä kaunis junnunarttu vei voiton minun uroksistani, mutta kun saa ruusukkeen ja pokaalin niin emme todellakaan ole pettyneitä tulokseen. Mamman parhaat ukkelit!

Tätä kirjottaessa vieläkin nousee tippa linssiin, sillä en ole koskaan kokenut tällaista. Sinulla on näyttelyssä mukana kaksi koiraa, joista toinen vielä oma kasvatti, ja lopputuloksena on 7 ruusuketta ja 4 pokaalia. Eli saimme näyttelystä sen mitä tulimme hakemaan eli Immun NORD-sertin ja niin paljon enemmän. Siispä uskomattoman upea päivä kaiken kaikkiaan. Suuren suuri kiitos Idalle Kurun handlauksesta, Ville-kepo toimi äärettömän hyvänä (parhaana) groomerina sekä lämmin kiitos Tytille ja Annille seurasta kehän laidalla. Ei tartte ihmetellä miksi tähän touhuun on niin koukussa :)